Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος και τα άλλα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προ-επιλέγονται μεταξύ των υποψηφίων από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι προτεινόμενοι εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι εξαετής για τον Πρόεδρο και ένα μέλος, πενταετής για άλλα δύο μέλη, και τετραετής για ένα μέλος.

Παναγιώτης Κορλίρας | Πρόεδρος

Παναγιώτης Κορλίρας
Πρόεδρος

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδακτορικό στα οικονομικά (PhD) από το University of Rochester (ΗΠΑ), έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Pittsburgh (ΗΠΑ) και Aix-en- Provence (Γαλλία), και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1978 έως το 2013.

Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας, και πιο πρόσφατα (2010-2013) Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Μέλη

Δημήτριος Σερεμέτης
Μέλος
Δημήτριος Σερεμέτης

Ο Δημήτριος Σερεμέτης γεννήθηκε (1953) στην Κόρινθο. Σπούδασε στην Αθήνα και το Παρίσι. Από το 1985 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Διετέλεσε σύμβουλος Υπουργών Εθνικής Οικονομίας (1989-90) & Υγείας (1993-96). Την περίοδο 2001-03 υπηρέτησε ως Πρόεδρος – Γεν. Δ/ντής του Γ’ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας στην Περ. Αττικής (με έδρα τον Πειραιά).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οικονομική πολιτική, αγορά εργασίας.

Στο ΕΔΣ υπηρετεί με εξαετή θητεία. Έχει επιλεγεί από το Δ.Σ. ως αναπληρωτής Προέδρου.

Close
Ευθύμιος Τσιώνας
Μέλος
Ευθύμιος Τσιώνας

Ο Ε. Τσιώνας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2000. Έλαβε το διδακτορικό του από το University of Minnesota (1994). Εργάσθηκε ως επίκουρος καθηγητής στο University of Toronto και στην συνέχεια στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας πριν εκλεγεί στο Τμήμα Οικονομικής επιστήμης του ΟΠΑ.

Είναι Associate Editor στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Empirical Economics, Economic Modelling, Journal of Mathematics κ.ά. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of the American Statistical Association, Journal of Econometrics, Journal of Applied Econometrics, Review of Economic Studies κ.ά.

Close
Νίκος Τάτσος
Μέλος
Νίκος Τάτσος

Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, από το 1986 έως το 2017, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στο University College of North Wales και έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Institute of European Finance, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και στο Ι.Ο.Β.Ε.

Έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. φορέων του Δημοσίου και  αντιπρόσωπος της Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται στον τομέα της Δημόσιας Οικονομικής.

Close
Εμμανουήλ Μαματζάκης
Μέλος
Εμμανουήλ Μαματζάκης

Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο School of Business, Economics and Informatics, Birkbeck College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει λάβει διδακτορικό στα οικονομικά (DPhil) με υποτροφία από το ΙΚΥ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Queen Mary College (ΗΒ), μεταπτυχιακό στα οικονομικά   (MSc in Economics) από το Πανεπιστήμιο του Warwick, και προπτυχιακό στα οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Cass Business School (ΗΒ), Πανεπιστήμιο του Sussex (ΗΒ), Rennes Business School (Γαλλία) και Fundação Getúlio Vargas (Βραζιλία) καθώς και σε Ελληνικά Πανεπιστήμια όπως στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Agriculture Economics, Journal of International Money and Finance, Journal of Banking and Finance, Economics Letters, European Journal of Operational Research κ.ά.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ και έχει εργαστεί στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Close