Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος και τα άλλα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προ-επιλέγονται μεταξύ των υποψηφίων από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι προτεινόμενοι εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι εξαετής για τον Πρόεδρο και ένα μέλος, πενταετής για άλλα δύο μέλη, και τετραετής για ένα μέλος.

Αναστασία Μιαούλη | Πρόεδρος

Αναστασία Μιαούλη
Πρόεδρος

Μέλη

Δημήτριος Καινούργιος
Μέλος
Δημήτριος Καινούργιος

Δημήτριος Καινούργιος

Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του ΕΚΠΑ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων» και του Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (UoA Center for Financial Studies) του ΤΟΕ/ΕΚΠΑ. Πτυχιούχος του ΤΟΕ/ΕΚΠΑ (1995), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στα Νομισματικά, Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά (MSc in Money, Banking and Finance) από το University of Birmingham, U.K (1996), και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στη Χρηματοοικονομική από το ΤOE/ΕΚΠΑ (2001).

Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε μεταπτυχιακά προγράμματα των University of Strathclyde (U.K) και University of Wales (U.K) που διοργανώνονται στην Ελλάδα

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ανάλυση διεθνών και αναδυόμενων χρηματοοικονομικών αγορών, στην μετάδοση χρηματοπιστωτικών κρίσεων, στην εταιρική χρηματοοικονομική, στις εναλλακτικές επενδύσεις, στις επιπτώσεις των μη συμβατικών νομισματικών πολιτικών και στη διαχείριση κινδύνων. Δημοσιευμένα άρθρα του εμφανίζονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of International Financial Markets, Institutions & Money, International Review of Financial Analysis, The European Journal of Finance, International Journal of Finance and Economics, Small Business Economics, Economic Modeling, International Review of Economics and Finance, Finance Research Letters, Journal of Policy Modeling, κ.ά.

Close
Εμμανουήλ Μαματζάκης
Μέλος
Εμμανουήλ Μαματζάκης

Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο School of Business, Economics and Informatics, Birkbeck College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει λάβει διδακτορικό στα οικονομικά (DPhil) με υποτροφία από το ΙΚΥ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Queen Mary College (ΗΒ), μεταπτυχιακό στα οικονομικά   (MSc in Economics) από το Πανεπιστήμιο του Warwick, και προπτυχιακό στα οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Cass Business School (ΗΒ), Πανεπιστήμιο του Sussex (ΗΒ), Rennes Business School (Γαλλία) και Fundação Getúlio Vargas (Βραζιλία) καθώς και σε Ελληνικά Πανεπιστήμια όπως στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Agriculture Economics, Journal of International Money and Finance, Journal of Banking and Finance, Economics Letters, European Journal of Operational Research κ.ά.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ και έχει εργαστεί στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Close
Νίκος Τάτσος
Μέλος
Νίκος Τάτσος

Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, από το 1986 έως το 2017, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στο University College of North Wales και έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Institute of European Finance, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και στο Ι.Ο.Β.Ε.

Έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. φορέων του Δημοσίου και  αντιπρόσωπος της Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται στον τομέα της Δημόσιας Οικονομικής.

Close
Απόστολος Φιλιππόπουλος
Μέλος
Απόστολος Φιλιππόπουλος

Ο Αποστόλης Φιλιππόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και στο Birkbeck College University of London. Από το 1989 μέχρι και το 1996 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Essex. Έχει επίσης υπάρξει επισκέπτης καθηγητής, μεταξύ άλλων, στα Πανεπιστήμια Bern και Glasgow. Είναι ερευνητικός εταίρος του CESifo στο Μόναχο. H έρευνά του επικεντρώνεται στη Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική με περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Έχει επίσης επιμεληθεί το βιβλίο Public Sector Economics and the Need for Reforms που εκδόθηκε από το MIT Press και το CESifo.       

 

Close